dimecres, 23 de març del 2016

Activitat de Franco, Setmana Santa

Hola a tots i totes benvinguts un altre cop al meu blog d'història, soc el Marc Valero. Ara us explicaré en que va consistir la següent activitat d'aquest curs., feta per les vacances de Setmana Santa.

El historiador Stanley Payne, explica la història, en concret el per què de la guerra civil, que segons ell va ser per culpa de la República que regnava en aquella època a Espanya (II República Espanyola), que segons ell la República, el govern, desitjava el cop d'Estat.
Payne també acusa a la República de manipular les eleccions, cosa falsa per la meva opinió, ja que el Front Popular va guanyar amb marge, acusa també de tancar col·legis catòlics, censura el dret d'expressió i de reunions, i de provocar una caiguda en l'economia.

Payne explica també que Franco no volia un alçament militar i la intervenció de les forces militars, per això no va estar tot el temps al capdevant de la conspiració del cop. Diu també que Franco no volia el cop d'Estat io va intentar dialogar amb la República però no van poder solucionar res perquè la República desitjava aquell cop d'Estat.

Per la meva opinió, no es veritat el que explica Payne ja que per començar la República no desitjava el cop d'Estat ja que ells no tenien un exèrcit, en canvi, el bàndol dels nacionals sí, tenien la Legió que el general era Franco.

Payne no pot dir que una persona és prudent i professional, quan inculca una dictadura i per tant uns poders que només tenia i ell i només manava ell.

Per tant, per la meva opinió gairebé tots els arguments del historiador Stanley Payne són mentida, i l república no desitjava un cop d'Estat, desitjava una igualtat en tota la població i en els seus integrants, i volia una democràcia, no com diu Payne que va fer una destrucció de la democràcia, això és mentida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada