dilluns, 9 de març del 2015

Activitat del Crac del 29

Hola a tots i totes benvinguts un altre cop al meu blog d'història del món Contemporani, soc el Marc Valero. Ara us explicaré en que va consistir la nostra vuitena activitat aquest curs.

L'activitat va consistir en realitzar un estudi del que va passar a Estats Units a l'any 1929 i comparar-la amb la crisi d'Espanya que va començar a l'any 2008.
El Crac del 29 representa la fallida del mercat de valors que ocoriia a finals d'octubre del 1929. Va començar al 24 d'octubre''dijous negre'' i continuava fins al 29 d'octubre ''dimarts negre'', quan el valor de les accions en el New York Stock Exchange queia de forma imparable i amb les famílies aterroritzades van treure els diners del banc i així el banc quedan-se sense diners i algunes famílies sense diners, molts grans empresaris es van siucidar.
Una de les causes va ser que la caiguda venia després d'un boom especulatiu format a finals dels anys 20, que havien portat a milions d'americans a invertir fort en borsa, fins i tot amb préstecs aconseguits especialment per a tal fi.

Després de realitzar un estudi d'aquest fet la vam comparar amb la crisi actual d'Epanya que com si diguessim al culpa la té Estats Units per unes hipoteques trampa.

L'activitat ens va servir per veure que aquestes dos crisis eren bastants similars i que la causa va ser per culpa d'Estas Units, però que en la d'Espanya el mateix país tenia gran culpa perquè va esclatar la bombolla immobiliària. L'activitat ens va fer entendre una mica millor el Crac del 29 i la Crisi que hi ha en Espanya actualment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada